De laatste trends op het gebied van gordijnen

Ben jij bezig met het (her)inrichten van je interieur of ben je gewoon op zoek naar nieuwe gordijnen? Dan is dit artikel voor jou! Vandaag geven we je een overzicht van de laatste trends op het gebied van gordijnen. Lees nu verder en ontdek!

  1. Doorschijnende gordijnen

Je ziet tegenwoordig steeds meer doorschijnende, of lichtdoorlatende gordijnen. Dit is een gevolg van de trends met betrekking tot lichte interieurs. De aanvulling van natuurlijk licht maakt deze ruimtes prachtig licht. Deze gordijnen worden vaak gecombineerd met een verduisterend gordijn voor in de avond of vroege ochtend.

  1. Gordijnen op maat

Tegenwoordig zijn de meeste gordijnen op maat. Aanbieders maken het mogelijk om gordijnen helemaal naar eigen wens te laten opstellen. Ideaal voor de consument natuurlijk, want dit maakt het mogelijk om een hele eigen stijl te creƫren. Consumenten kunnen zelf de afmetingen, kleur en stof kiezen binnen de verschillende type gordijnen.

  1. Lange gordijnen

Je ziet nog steeds veel lange gordijnen in moderne interieurs. De gordijnen hangen dan ietwat nonchalant op de grond, maar tegenwoordig is imperfectie perfect en wordt dit door veel stylisten toegepast. Vooral bij linnen gordijnen is dit goed toepasbaar en komen lange gordijnen goed tot zijn recht.

  1. Rustige kleuren

Je ziet tegenwoordig veel minimalistische, rustige interieurs. Hierbij worden ook rustige kleuren gebruikt. Dit kunnen bijvoorbeeld diverse pastelkleuren zijn of simpelweg rustige of matte kleurtinten van de primaire kleuren. In de praktijk wordt tegenwoordig veel zwart, wit en grijs gebruikt. Vooral grijs zien we veel terug door de neutrale positie van de kleur in de kleurencirkel.

  1. Natuurlijke materialen

Ook in de wereld van de gordijnen speelt duurzaamheid een grote rol. Dit is terug te zien in de consumenttrends, waar steeds meer natuurlijke materialen worden gebruikt bij de productie. Zo zie je bijvoorbeeld steeds meer jaloezieƫn van bamboe en andere duurzame materialen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *